Keress minket a facebookon
Csapat

Érsek-Obádovics Mercédesz

 

1982.december 14.-én születtem Budapesten. 6 éves koromtól 12 éves koromig voltam az Arany 10 Musical Stúdió tagja, majd Földessy Margit Színitanodájába jártam érettségiig. Balkay Géza készített fel a Színház-és Filmművészeti Egyetem Színész szakára, ahova 2002-ben nyertem felvételt Jordán Tamás és Lukáts Andor osztályába.2006-ban diplomáztam. Ezután a MAFILM-ben szereztem HSC segédoperatőr/focuspuller OKJ-s végzettséget, a Színház-és Filmművészeti Egyetemen végeztem Filmrendezői és Rendezőasszisztensi Mesterkurzust, majd a Magyar Fotográfus Alapítvány Fotóiskola / Alkotói Fotográfia szakára jártam.

Receptem

TIRAMISU

Hozzávalók:

120 g porcukor

4 tojás sárgája

500 g Mascarpone vagy Azzurro

1 kiskanál őrölt fahéj

2 tojás fehérje

2 dl erős kávé

½ dl rum vagy konyak

300-350 dkg babapiskóta

1 evőkanál kakaópor (Arany kakaó,vagy más nem cukrozott,nem instant)

Elkészítés:

  1. Belerakjuk egy edénybe a 120 g porcukrot, 4 tojás sárgáját, 500 g Mascarpone-t, 1 kiskanál fahéjat és összekeverjük krémmé.
  2. A 2 tojás fehérjét kemény habbá verjük és finoman belekeverjük a Mascarponés krémbe.
  3. Mélytányérba öntjük a 2 dl kávét és ½ dl rumot, és a babapiskótákat gyors mozdulatokkal megforgatjuk benne és egy tál aljára sorba lerakjuk.
  4. Rákenjük a krém felét.
  5. Erre újra rárakunk egy sor rumos kávéban megforgatott babapiskótát.
  6. Rákenjük a krém másik felét.
  7. Letakarjuk fóliával.
  8. Hűtőbe minimum 5-6 órára hidegre tesszük.
  9. Tálaláskor vastagon megszórjuk kakaóval.
  10. Tejszínhabbal tálaljuk.

Aki bármikor felvidít az a kislányom Márkus Mira.

Ez bármikor szólhat

Legyetek jók, ha tudtok

Michael Nyman: The Heart asks pleasure first/The promise

Barabás Lőrinc Eklektric feat. Sena: Strange Night

Előadások
Kapcsolódó képek