Keress minket a facebookon
Csapat

Tolnai Hella

 

1988. augusztus 8-án, 8 órakor születtem Kecskeméten. Zenetagozatos általános iskolába jártam, majd ezt követte egy zeneművészeti szakközépiskola. 7 évig hegedültem, 6 évig zongoráztam és emellett énekelni tanultam.Ezek után talán egyértelmű, hogy milyen terveim voltak a jövőre nézve. Viszont 4 évnyi tömény szolfézs-zeneelmélet szak után mégis úgy éreztem, hogy nem vagyok elég elhivatott a zenei szakma iránt. Az érettségi után egy évet a Pesti Magyar Színiakadémián tanultam, majd ezt követően felvettek a Kpsvári Egyetem színművész szakára. Osztályfőnököm Rusznyák Gábor volt. Az egyetem alatt játszottam Székesfehérváron, a gyakorlati évben Kaposváron, Zalaegerszegen és Budapesten.

 

Receptem

1kg burgonya

5-6 db tojás

1 szál picit csípős kolbász

3 pár virsli

3 nagy tejföl

3 ek. majonéz

2 db nagyobbacska paradicsom

15 dkg trappista sajt

10 dkg kockamargarin

4 fej vöröshagyma

só, bors, majoranna

A burgonyát meghámozzuk és feltesszük főni sós vízben. A tojással ugyanígy járunk el, de azt előtte nem kell meghámozni. (kb. 10-12 perc) Eközben a tepsit kivajazzuk és a karikákra vágott vöröshagymával kibéleljük. Amikor a burgonya megfőtt, kicsit várunk, hogy kihűljön, majd ezt is karikákra vágjuk és egy részér a vöröshagymaágyra pakoljuk. Ezután következik a kolbász harmadik emeletként, majd erre a szintén karikákra vágott tojás negyedik emeletként. Most következik a tejföl. Ezzel semmiképp ne spóroljunk, nehogy száraz legyen az ételünk. Én a tejfölt mindig összekeverem majonézzel, egy csipetnyi borssal és majorannával. Ha a tejföl felét ráöntöttük a tojásra, jöhet a virsli és még egy szint burgonya. Ezt ismét leöntjük a maradék tejfölös masszával és ráegyengetjük a paradicsomkarikákat. Végül sajtot reszelünk rá és mehet a sütőbe. (kb. 30 perc)

Ami bármikor felvidít, az a családom és egy Familiy Guy epizód.

Ez bármikor szólhat

Edvard Grieg: Peer Gynt (Morning mood)


Előadások
Kapcsolódó képek