Keress minket a facebookon
Csapat

Zrinyi Gál Vince

 

1984. december 6-án születtem Budapesten egy nyolc gyermekes családba, ötödikként a sorba.

2003-as érettségi, után kezdtem meg tanulmányaimat a Színház- és Filmművészeti Egyetem színész szakán. Osztályvezető tanáraim Horvai István és Máté Gábor voltak. Tanáraim voltak többek között még Bagó Gizella, Gálffi László, Halász Péter, Kovalik Balázs, Schilling Árpád.
2007-ben szereztem meg a diplomám, majd azonnal megalapítottam a Komát, aminek mai napig is vezetője és színésze vagyok.
2011 óta ismét a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója vagyok, de immár DLA szakon, mint doktorandusz. Kutatási témám egy 21. századi színhazi modell felépítése a magyar gazdasági, politikai és kultúrális viszonyokra hangolva.


Receptem

Mindenki el tudja készíteni, akinek van egy icipici pénze. Hozzávalók:
2db puha, nem morzsáló zsömle
1db nagydobozos, minél magasabb zsírtartalmú tejföl
1/4 kör trappista sajt
1/2 üveg csemege uborka (nem a kisméretű)
Ezek után ha ezt megvettük, fontos, hogy a szabad ég alatt fogyasszuk (ebből következik, hogy sajnos évszakhoz kötött ételről van szó, de ez adja az exkluzivitását, bár megjegyzem én télen is próbálkoztam már, és igen ízletes volt) a következő módon:
Csomagoljuk ki a sajtot. Húzzuk le a tejfölről a kis záró lapot, de olyan módon, hogy egyben maradjon, ne szakadjon el. Ez később még fontos lesz. Az uborkánál ügyeljünk rá, hogy az se túl melegen (olyankor túl vizes és puha), se túl hidegen (nem lehet harapni és elveszti az ízét) nem igazán élvezhető. Ha ezekkel megvagyunk, akkor a zsömléből törjünk egy darabot, mártsuk a tejfölbe, majd harapjunk a sajtból és hozzá az uborkából. Nagyon fontos, hogy mindenből egy harapás, majd hagyjuk,hogy a rágás következtébn az ízek összeérjenek és elérjék boldogító hatásuk. A második zsömlénél a tejfölből már annyit megettünk, hogy nem érünk be az aljára, így a tejföl fedőföliáját,amit egyben szedtünk le róla, most elővesszük és kis lapátot formázunk belőle, hogy azt kanál gyanánt használhassuk.
Az étkünk rém egyszerű, de a járókelők többségének biztos összefut majd a szájában a nyál.

Ami bármikor felvidít az a két fiam és a kislányom arca, amikor hazaérek. Na meg persze a csodálatos feleségem.

Ez bármikor szólhat
Noir Désir: Des Arm
Keith Jarret: Vienna concert


Előadások
Kapcsolódó képek